Om mig

Jag heter Alexandra, men kallas gärna för Alex.  Jag har alltid gillat katter och min första katt köpte jag 2011 när jag flyttade hemifrån, hon är en huskatt långhår  som heter Rut och har bidragit till mitt stamnamn som blev godkänt  hösten 2015. Den 30 oktober 2017 blev jag även diplomerad uppfödare.


Mitt intresse för Sphynx började med att jag vill ha en till katt men eftersom jag är allergisk kände jag att jag kanske inte kunde ha en till pälsad katt som jag först var inne på att skaffa (en Maine coon). Jag började titta på en hel del bilder på sphynxar och kom snart fram till att dom ju faktiskt är väldigt fina. Våren 2013 var jag och tittade på min första kattutställning och till min stora lycka var det många sphynxar där, det dröjde dock till januari 2014 tills jag fick träffa några för första gången hos Pernilla som har SE*Dorabellas. Jag ville vara säker på att jag skulle kunna ha dom i och med min allergi så någon månad senare åkte jag till Camilla (S*Kattmillas) för att träffa ännu fler katter hos henne och efter bara någon månad blev jag fodervärd till en av hennes honor.


11 december 2014 föddes första foderkullen  hos mig och man kan säga  att jag har stött på mycket av avelns baksida och vet nu vad som kan hända  och vet även att vad som helst kan hända, det är inte bara gulligull med kattungar utan det krävs mycket tid, sorg och pengar. Jag har i alla fall en underbar mentor att vända mig till för stöd. Tack Camilla (S*Kattmillas) för att du finns!


Jag strävar efter att föda upp friska och trevliga katter i en trygg hemmiljö.